
-
Timp de preparare10 minute
-
Timp de gatire20 minute
-
Servire1
Aceste fursecuri sunt un adevarat rasfat pentru iubitorii de nuca de cocos, dar nu numai. Au o textura delicata si o aroma speciala, iar in cuptor nuca de cocos devine usor crocanta, oferindu-le un farmec aparte.
Le fac destul de des, dar mai ales atunci cand stiu ca urmeaza sa mergem in vizita. Sunt genul de desert care bucura pe oricine si care se transforma usor intr-un cadou minunat. Ambalate in folie transparenta si legate cu o fundita rosie, arata incredibil de frumos si nu dau gres niciodata.
Sunt fragede, aromate si se topesc in gura, iar combinatia cu gemul din mijloc le face irezistibile.
Ingredients
Directions







Incepeti prin a porni cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron maricel amestecati bine untul cu zaharul, folosind de preferat un mixer.
Adaugati sarea, vanilia si faina cernuta, apoi amestecati pana obtineti un aluat mai tare.
Transferati coca pe masa de lucru si formati din ea o bila. Infasurati bila in folie alimentara si dati-o la frigider pentru 30 de minute, ca sa se intareasca putin. Daca nu aveti timp sa le modelati dupa 30 de minute, aluatul poate ramane mai multe ore la frigider fara probleme.
Din coca se iau bucatele mici. Eu le cantarresc si le fac de aproximativ 30 gr fiecare, pentru ca toate fursecurile sa iasa de aceeasi dimensiune. Modelati fiecare bucata intre palme, sub forma de biluta.
Bateti oul usor cu furculita intr-un castronel, apoi treceti fiecare biluta prin ou si prin nuca de cocos rasa. Eu folosesc nuca de cocos proaspat razuita, dar merge la fel de bine si cea cumparata.


Asezati bilele obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul, faceti o adancitura in mijlocul fiecarei bilute. In fiecare adancitura puneti jumatate de lingurita de gem.
Introduceti tava in cuptor pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand nuca de cocos capata o culoare aurie frumoasa. Dupa coacere, lasati fursecurile sa se raceasca si savurati-le fara griji.
Poate ti-ar placea si
Fursecuri cu gem si nuca de cocos
Ingredients
Follow The Directions
Incepeti prin a porni cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron maricel amestecati bine untul cu zaharul, folosind de preferat un mixer.
Adaugati sarea, vanilia si faina cernuta, apoi amestecati pana obtineti un aluat mai tare.
Transferati coca pe masa de lucru si formati din ea o bila. Infasurati bila in folie alimentara si dati-o la frigider pentru 30 de minute, ca sa se intareasca putin. Daca nu aveti timp sa le modelati dupa 30 de minute, aluatul poate ramane mai multe ore la frigider fara probleme.
Din coca se iau bucatele mici. Eu le cantarresc si le fac de aproximativ 30 gr fiecare, pentru ca toate fursecurile sa iasa de aceeasi dimensiune. Modelati fiecare bucata intre palme, sub forma de biluta.
Bateti oul usor cu furculita intr-un castronel, apoi treceti fiecare biluta prin ou si prin nuca de cocos rasa. Eu folosesc nuca de cocos proaspat razuita, dar merge la fel de bine si cea cumparata.
Asezati bilele obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul, faceti o adancitura in mijlocul fiecarei bilute. In fiecare adancitura puneti jumatate de lingurita de gem.
Introduceti tava in cuptor pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand nuca de cocos capata o culoare aurie frumoasa. Dupa coacere, lasati fursecurile sa se raceasca si savurati-le fara griji.


Leave a Review